loading...

آگهی طلاب - استخدام طلبه و روحانیون - اخبار حوزه های علمیه

مصاحبه استعدادهای برتر

admin بازدید : 995 1397/09/21 : نظرات (0)

سایت آگهی طلاب: نکات قابل توجه طلاب شرکت‌کننده در مصاحبه‌‌های مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر طلابی که دارای شرایط عمومی و شرایط سنی بوده و دارای پرونده کامل می‌باشند، بایست در مصاحبه «عمومی و علمی – تخصصی» مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر شرکت نمایند. این مصاحبه‌ها مجموعه‌ای از سنجش¬ها است که به منظور ارزشیابی و سنجش صلاحیت¬های عمومی و اختصاصی واجدین شرایط اولیه و انتخاب نهایی استعدادهای برتر انجام می¬شود.

 

اهداف مصاحبه: 1- احراز صلاحیت¬های عمومی و اخلاقی؛ 2- سنجش سطح علمی و مهارتی اختصاصی: آموزشی(تحصیلی و تدریسی)، پژوهشی، تبلیغی، مدیریتی و اخلاقی و تربیتی؛ 3- آشنایی با نگرش‌ها، باورها و تعلقات حوزوی و خصلت‌های طلبگی مصاحبه‌شونده؛ 4- پی بردن به علائق و گرایش‌های علمی و مهارتی مصاحبه‌شونده جهت ساماندهی و حمایت‌ علمی و معنوی؛ 5- شناسایی نیازهای تربیتی و شخصیتی مصاحبه‌شونده به منظور بهبود و ارتقاء شاخص‌های تربیتی.

 

نوع مصاحبه‌ها: مصاحبه‌های مرکز دو نوع است: مصاحبه عمومی:که با هدف شناسایی صلاحیت¬های عمومی و اخلاقی انجام می¬شود. مصاحبه علمی و تخصصی: که با هدف شناسایی صلاحیت¬های علمی آموزشی(تحصیلی و تدریسی)، توان و مهارت پژوهشی و توانایی تبلیغی انجام می¬شود.

 

مواد مصاحبه علمی آموزشی 1. دوره‌های بلند مدت حوزه‌های علمیه در کلیه عرصه‌ها : • مقدمات(اتمام پایه سوم، کتبی و شفاهی):صرف(صرف ساده)، نحو (سیوطی/ابن عقیل)، منطق (المنطق مظفر)، عقاید(آموزش عقاید آیت الله مصباح)، بلاغت(جواهر البلاغه) • سطح یک(اتمام پایه ششم، کتبی و شفاهی): اصول( اصول فقه مظفر)، فقه(شرح لمعه)، عقاید(بدایة المعارف الالهیه) • سطح دو (اتمام پایه نهم، کتبی و شفاهی):اصول(کفایه تا سر بحث نواهی)، فقه(مکاسب از ابتدای کتاب تا اول القول فی ماهیة العیب)، کلام (محاضرات)، فلسفه (نهایة الحکمة ج 1 یا شرح تجرید) • سطح سه(اتمام پایه دهم، کتبی و شفاهی):اصول(کفایه)، فقه(مکاسب)، کلام (محاضرات)، فلسفه (نهایة الحکمة یا شرح تجرید) • سطح چهار(اتمام مصاحبه‌های درس خارج):خارج فقه(تقریرات درس خارج استادی که طلبه در آن شرکت می‌کند به همراه بحث متناظر با کتاب جواهر الکلام)،خارج اصول( تقریرات درس خارج استادی که طلبه در آن شرکت می‌کند به همراه بحث متناظر با کتاب فوائدالاصول مرحوم نائینی(ره)) تبصره1: در سطوح 2 و 3، معدل نمرات دو در عقاید و فلسفه، مشروط بر این که هیچکدام کمتر از 10 نباشد، بصورت یک نمره واحد مصاحبه محاسبه می‌شود. تبصره2: دفاع از پایان‌نامه، شرط شرکت در مصاحبه‌های سطوح 3 و 4 نیست. 2. دوره کوتاه مدت حوزه‌های علمیه (سفیران هدایت) در کلیه عرصه‌ها : • سطح یک(گذراندن نیمی از سطح2): صرف(صرف ساده)، نحو (نحو تعلیمی)، منطق (المنطق التعلیمی)، عقاید( کلام اسلامی(محمد سعیدی مهر)، بلاغت(دروس فی البلاغة) • سطح دو:اصول(الوسیط فی اصول الفقه)، فقه(دروس تمهیدیه)، عقاید( کلام اسلامی، محمد سعیدی مهر)، یکی از دروس مهارتی • سطح سه: اصول( متن منتخب رسائل )، فقه( متن منتخب مکاسب)، کلام ( متن منتخب برای کلام جدید، شبهات کلامی و مهدویت)، یکی از دروس مهارتی جایگزین فلسفه( روش خطابه و سخنرانی یا تربیت روش کودک و نوجوان یا روش نویسندگی) سطوح ارزیابی مواد درسی در مصاحبه علمی آموزشی سطوح ارزیابی مواد درسی در مصاحبه علمی آموزشی هر مقطع به شرح جدول ذیل است: • مقدمات: عقاید(در حد آشنایی)، منطق(در حد شناخت)، بلاغت(در حد شناخت)، صرف و نحو (در حد تسلط) • سطح یک: عقاید(در حد شناخت)، فقه و اصول(در حد شناخت) • سطح دو: فلسفه(در حد آشنایی)، عقاید(در حد شناخت)، فقه و اصول(درحد شناخت عمیق) • سطح سه: فلسفه(در حد شناخت)، عقاید(در حد شناخت)، فقه و اصول(درحد تسلّط) • سطح چهار:فقه و اصول(در حدّ فهم اجتهادی)

 

مصاحبه عرصه پژوهش این مصاحبه خود شامل یک مصاحبه آموزشی و یک مصاحبه پژوهشی است. شرکت در مصاحبه آموزشی منوط به قبولی در مصاحبه پژوهشی است. در مصاحبه آموزشی، طلبه در دو درس از دروس سطح تحصیلی به انتخاب خود، مورد ارزیابی علمی قرار می‌گیرد. یکی از این دروس از میان فقه و اصول و دیگری از میان سایر دروس معارفی (کلام، فلسفه، تفسیر و...) یا یکی از دروس اصلی رشته‌های تخصصی است.

تبصره1: طلاب سطح سه مشغول به تحصیل در درس خارج می‌توانند به جای مصاحبه دروس مکاسب و کفایه، جزوه‌ی درس خارج خود را متن مصاحبه قرار دهند. در مصاحبه پژوهشی، با محور قرار گرفتن یکی از فعالیت‌های پژوهشی مکتوب معتبر بر اساس ماده 12 دستورالعمل احراز استعداد برتر، صلاحیت¬های علمی و توان و مهارت پژوهشی واجدین شرایط این عرصه سنجش می‌شود. تبصره3: نشست علمی استعدادهای برتر که در مرکز انجام می‌شود می‌تواند جایگزین مصاحبه تخصصی پژوهشی شود.

 

محورهای ارزیابی در مصاحبه پژوهشی - جامعیت و مانعیت کلیات و مفاهیم - نقل صحیح آراء و استناد به منابع معتبر، اصیل و متنوع - تبیین و تحلیل صحیح آراء و نقد آن - توانایی تفریع فروع وتبدیل سؤال اصلی به سؤالات فرعی - توانایی شرح و تفسیر متن - خلاقیت و نوآوری در اصل مسأله، روش تحقیق و نگرش به مسأله - احاطه نویسنده به ابعاد مهم مسأله مورد نظر - آشنایی با پیشینه تحقیق، منابع و مآخذ مرتبط با تحقیق(کتب، مقالات و...) - منبع‌شناسی فراتر از موضوع تحقیق - رعایت اخلاق پژوهشی

 

مصاحبه عرصه تبلیغ این مصاحبه خود شامل یک مصاحبه آموزشی و یک مصاحبه تبلیغی است. شرکت در مصاحبه آموزشی منوط به قبولی در مصاحبه تبلیغی است. در مصاحبه آموزشی، طلبه در دو درس از دروس سطح تحصیلی به انتخاب خود، مورد ارزیابی علمی قرار می‌گیرد. یکی از این دروس از میان فقه و اصول و دیگری از میان سایر دروس معارفی (کلام، فلسفه، تفسیر و...) یا یکی از دروس اصلی رشته‌های تخصصی است. در مصاحبه تبلیغی، با محور قرار گرفتن یکی از فعالیت‌های تبلیغی معتبر بر اساس ماده 13 دستورالعمل احراز استعداد برتر، صلاحیت¬های علمی و توان و مهارت تبلیغی و فرهنگی واجدین شرایط این عرصه با توجه به فعالیت‌های صورت گرفته سنجیده می‌شود. تبصره: طلاب سطح سه مشغول به تحصیل در درس خارج می‌توانند به جای مصاحبه دروس مکاسب و کفایه، جزوه‌ی درس خارج خود را متن مصاحبه قرار دهند.

 

نکات: • در رشته‌های تخصصی، نمره قبولی درس تخصصی 15 است. • در عرصه‌های پژوهش و تبلیغ، میزان تأثیر نمره مصاحبه تخصصی در نمره نهایی مصاحبه عرصه، 60 درصد و میزان تأثیر نمره مصاحبه علمی آموزشی 40 درصد است. اعتراض به مصاحبه اعتراض افراد به مصاحبه فقط در موارد خاص و در جایی که مصاحبه منطبق با شرایط تعیین شده در این شیوه‌نامه(از جهت استاد، ماده درسی، متن درسی و ....) برگزار نشده باشد، قابل پذیرش است. در این صورت فرد معترض باید اعتراض خود را ظرف حداکثر سه روز از تاریخ اعلام نتیجه به صورت مکتوب و مستدل در برگه مخصوص درخواست تجدید نظر، به مسئول برگزاری مصاحبه تحویل دهد. اعتراض، پس از بررسی کارشناسی، در کارگروه تخصصی رسیدگی و نسبت به آن اتخاذ تصمیم خواهد شد.

 

اعلام نتیجه نتیجه مصاحبه طی دو مرحله به شرح ذیل اعلام خواهد شد: 1- نتیجه مصاحبه کسانی که قبول نشده یا به عنوان استعدادبرتر تأیید نشده‌اند، حداکثر یک هفته بعد از بررسی نتیجه در کمیسیون یا هیأت امناء از طریق پیامک به آنان اعلام خواهد شد. 2- نتیجه مصاحبه کسانی که به عنوان استعدادبرتر تأیید شده‌اند، حداکثر یک هفته بعد از تأیید نهایی در هیأت امناء به صورت مکتوب اعلام خواهد شد.

 

مقررات 1. هماهنگی و تعیین زمان مصاحبه برای کسانی انجام خواهد شد که پرونده آن‌ها کامل باشد. 2. تعیین زمان مصاحبه برای هر نفر فقط یکبار ممکن است و غیبت، انصراف و ترک جلسه مصاحبه(به استثناء موارد مشکل حادّ) موجب خواهد شد که به مدت دو سال، فرصت شرکت در مصاحبه از طلبه سلب شود. به افرادی که غیبت‌ موجه داشته باشند، در صورت ارائه گواهی معتبر، درصورت امکان در همان دوره، فرصت مصاحبه داده می‌شود و در غیر اینصورت، به شرط حفظ شرایط، به دوره شناسایی سال آینده منتقل می‌گردد. 3. استفاده از هرگونه کتاب، جزوه و کتب شرح معتبر و نرم افزارهای علمی جهت مطالعه بلامانع است.

 

طلاب محترم با مراجعه به پنل شخصی در سایت معاونت آموزش، در صورتی که طبق اطلاعات سيستم امکان شرکت داشته باشند، از قسمت ثبت نام استعدادهای برتر برای شرکت در مصاحبه اقدام کنند.


 


 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 193
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 134
  • آی پی امروز : 305
  • آی پی دیروز : 558
  • بازدید امروز : 550
  • باردید دیروز : 829
  • گوگل امروز : 231
  • گوگل دیروز : 414
  • بازدید هفته : 1,379
  • بازدید ماه : 20,622
  • بازدید سال : 299,618
  • بازدید کلی : 4,139,018